Dom Thierry Ruinart va ser un monjo benedictí intuïtiu, visionari, treballador i modest que va viure de 1657-1709 i va ser contemporani de Lluís XIV.
Un brillant teòleg i historiador, a l'edat de 23 anys, va deixar casa seva a Champagne per anar a l'Abadia de Saint-Germain-des-Prés, un dels centres d'aprenentatge més influents a prop de París.
Mentre hi era, va estar exposat a la ciutat ia la cort, on va guanyar consciència d'una vida més mundana. Específicament, es va assabentar d'un nou "vi amb bombolles", encara no conegut com a xampany, que ja era popular entre els joves aristòcrates.
L'1 de setembre de 1729, a Reims, al cor de la regió de Champagne, Nicolas Ruinart va redactar la carta fundacional de Maison Ruinart, creant la primera companyia productora de xampany del món.
Això va donar lloc a una empresa que continua florint i prosperant gairebé tres-cents anys després.
La intuïció del seu oncle, el monjo que primer li havia mostrat el camí, havia inspirat així una iniciativa que faria història.
Ennoblida i havent pres el nom de Ruinart de Brimont el 1817, la família ha dirigit la Casa de manera constant durant més de dos segles.
Cada generació revela un cap de casa amb talents específics que posa el servei als descendents.
Un brillant teòleg i historiador, a l'edat de 23 anys, va deixar casa seva a Champagne per anar a l'Abadia de Saint-Germain-des-Prés, un dels centres d'aprenentatge més influents a prop de París.
Mentre hi era, va estar exposat a la ciutat ia la cort, on va guanyar consciència d'una vida més mundana. Específicament, es va assabentar d'un nou "vi amb bombolles", encara no conegut com a xampany, que ja era popular entre els joves aristòcrates.
L'1 de setembre de 1729, a Reims, al cor de la regió de Champagne, Nicolas Ruinart va redactar la carta fundacional de Maison Ruinart, creant la primera companyia productora de xampany del món.
Això va donar lloc a una empresa que continua florint i prosperant gairebé tres-cents anys després.
La intuïció del seu oncle, el monjo que primer li havia mostrat el camí, havia inspirat així una iniciativa que faria història.
La Casa de Ruinart és diferent de qualsevol altra. Va ser la primera Casa de Xampanya establerta el 1729 i inspirada en la intuïció d'un monjo molt per davant del seu temps.A mitjan el segle XVIII, per emmagatzemar les seves ampolles, Ruinart va adquirir els seus antics crayères cavats sota la ciutat de Reims. El 1764, la Casa va enviar el primer xampany Rosé a través d'Europa.
Ennoblida i havent pres el nom de Ruinart de Brimont el 1817, la família ha dirigit la Casa de manera constant durant més de dos segles.
Cada generació revela un cap de casa amb talents específics que posa el servei als descendents.