
Robert McDowell Parker, Jr. (nascut a Baltimore, Maryland, el 23 de juliol de 1947) és considerat un dels crítics de vi més influents del món, tant pel que fa al preu que aconsegueixen els vins segons com els valori, com pel que fa a la influència que té en la producció de vi. Es va graduar per la Universitat de Maryland (College Park) en Història i Història de l'Art. Va continuar estudiant a la Universitat de Maryland (Baltimore) graduant-se en 1973 amb un títol en dret (Juris Doctor). Durant més de deu anys va treballar d'advocat per a l'entitat financera Farm Credit Banks de Baltimore. El 1975, va començar a escriure una guia sobre vins, amb la pretensió de ser "advocat del consumidor", lliure dels conflictes d'interès que podien afectar les opinions de crítics de vi que es guanyaven la vida venent-ne. Tres anys més tard, el 1978, va començar a publicar The Baltimore-Washington Wine Advocate que, el 1979, es convertiria en The Wine Advocate.
Els tastadors de la seva prestigiosa publicació empren una escala que va dels 50 als 100 punts Parker que, d'una manera molt simplificada, podria llegir-se com:
96-100: vins que resulten ser extraordinaris, alguns fins i tot difícils de trobar.
90-95: vins fantàstics, amb complexitat i caràcter.
80-89: vins bons amb característiques que els poden situar per sobre de la mitjana.
70-79: vins correctes, senzills, amb poca distinció i potser amb algun defecte.
60-69: vins per sota de la mitjana, que manifesten deficiències.
50-59: vins considerats inacceptables, amb defecte
'El meu objectiu ser apropar i descobrir la qualitat dels millors vins, des d'un punt de vista senzill i entenedor' — Robert M. ParkerEl primer exemplar es va remetre gratuïtament a llistes de correus que Parker va adquirir de diversos venedors de vi. Per al seu segon exemplar, l'agost de 1978, la revista tenia 600 subscriptors. Parker es va donar a conèixer internacionalment quan va considerar superba la collita de Bordeus de 1982, a diferència de la resta dels crítics. Va deixar la feina d'advocat en l'any 1984 per dedicar-se en exclusiva a escriure sobre vi.
Els tastadors de la seva prestigiosa publicació empren una escala que va dels 50 als 100 punts Parker que, d'una manera molt simplificada, podria llegir-se com:
96-100: vins que resulten ser extraordinaris, alguns fins i tot difícils de trobar.
90-95: vins fantàstics, amb complexitat i caràcter.
80-89: vins bons amb característiques que els poden situar per sobre de la mitjana.
70-79: vins correctes, senzills, amb poca distinció i potser amb algun defecte.
60-69: vins per sota de la mitjana, que manifesten deficiències.
50-59: vins considerats inacceptables, amb defecte
-
249.95€98DC96PKEsgotat T'avisem?
-
169.95€98PKEsgotat T'avisem?
-
22.95€95PK
-
206.95€96PK96DCECOEsgotat T'avisem?
-
129.95€98PK96DCECOEsgotat T'avisem?
-
1,595.00€98PK96DCECO
-
295.00€98CV97PK
-
220.00€100CV99PKBIOEsgotat T'avisem?
-
220.00€99CV98PKBIOEsgotat T'avisem?
-
85.95€Esgotat T'avisem?
-
79.95€96PK
-
1,495.00€100PK97DCECOEsgotat T'avisem?
-
284.95€100CV97PK
-
84.95€97PK97CVECOEsgotat T'avisem?
-
199.95€98PKECOEsgotat T'avisem?
-
59.95€100PKEsgotat T'avisem?
-
149.95€100PK97DCECO
-
49.90€98PK
-
75.95€97PKECOEsgotat T'avisem?
-
13.90€ECO