Salto a contenido Salto a navegación
ES CA EN
Cuenta Carrito.
Bag.

MANIN I ELS SEUS AMICS

PRIJECTE DE VIDA I VITICULTURA

Som a la Sonsierra Navarra, a la frontera de Navarra amb Rioja, el nostre campament base és El Busto, el poble de la mare d'Angela. Treballem gairebé 3,5 ha. de vinya a 8 pobles situats en 3 valls diferents, des dels 400 fins als gairebé 700 metres d'altitud, un bon enrenou. Portem des del 2018 coneixent tota la zona, descobrint les darreres vinyes velles que han sobreviscut, connectant amb viticultors locals que ens han acollit molt bé, i que ens han cedit la cura de les seves vinyes. Treballem amb un patrimoni increïble, vinyes d'entre 70 i més de 100 anys, els darrers vestigis d'una gran zona productora que malauradament entra en declivi a partir dels anys 60. La majoria tenim garnatxa, però moltes parcel·les estan coplantades amb Graciano, Miguel de Arco (moristel), Chassel·les, alguna varietat molt underground, i una parcel·la té fins a 5 varietats blanques i 4 tintes.
Qui és MANIN,? gràcies a ell, vaig conèixer l'orgull del viticultor, vaig aprendre l'ofici de la viticultura i l'amor al món rural i les persones.
Treballem en ecològic aquestes 3,5 ha. repartides en 12 parcel·les (una d'elles és a Sant Vicenç de la Sonsierra, Rioja) i fem totes les feines nosaltres amb una mica d'ajuda puntual. Comprem raïm de 4 viticultors, 4 parcel·les que són 1,61 ha. Tots han deixat d'utilitzar herbicides o productes de síntesi perquè els paguem millor (o molt millor) que el mercat.

Entre el 2016 i el 2021 els nostres vins eren ultra artesanals. El 2022, ja al nostre nou celler, vam entrar en una nova fase. I el 2023 sumem a aquesta experiència una nova intenció, un espai de treball rodat i idees i propòsits clars. Però, com qualsevol projecte artesà i agrícola, considerem que estem en construcció, i ho estarem, possiblement, sempre.